Data beheer

Home » Data beheer
Data beheer
Het beheren van data is binnen elk bedrijf van cruciaal belang. Of het nu gaat om de opslag van gegevens of de gegevens snel beschikbaar maken voor de klant en medewerker. Wij werken om die reden met een aantal betrouwbare en bewezen technologiën en kunnen ook data uit verschillende bronnen aan elkaar koppelen.

SQL Server
logo-mssql-logo
SQL Server is de robuuste database oplossing van Microsoft. Deze data opslag technologie wordt door veel grote ondernemingen gebruikt en is voor databases met een grote tot 10 GB gratis. De gratis versie wordt uitgebracht onder de naam SQL Express en is zeer geschikt voor middelgrote- en kleine bedrijven. De SQL Server databases zijn relationeel, zeer veilig en de data is snel opvraagbaar.
Vooral met het omzetten van excel sheets naar een database valt veel winst te behalen. Medewerkers beschikken over data die up-to-date en direct beschikbaar is. Met een webinterface is de data ook vanaf elk apparaat beschikbaar. Voor elke ondernemer valt veel winst te halen met het omzetten van Excelsheets naar een database oplossing.
Meer weten hoe binnen uw organisatie efficiënter gewerkt kan worden met SQL Server database oplossingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

SOLR
Solr
SOLR is een open source zoek platform. De meeste websites bieden de gebruiker een zoekmogelijkheid. Meestal wordt daar Google Site Search voor gebruikt. Het nadeel van deze oplossing is dat filters en faceted search ontbreken.

Faceted Search wordt veel gebruikt door webwinkels. Het zorgt er voor dat zoekresultaten gefilterd kunnen worden op allerlei categorieën en kenmerken, waardoor het aantal gevonden items steeds kleiner wordt en per kenmerk wordt ook het aantal gevonden items nog weergegeven.

Bij grote hoeveelheden producten is het niet aan te raden om faceted search in een relationele database op te zetten. SOLR is de meest geschikte software hiervoor. SOLR wordt voornamelijk op Linux gebruikt. Wij hebben een SOLR implementatie voor .NET gebouwd die zeer goed werkt op windows systemen zoals Microsoft Windows Server. Met deze unieke SOLR .NET implementatie kunnen grote hoeveelheden data snel doorzocht worden en aan de gebruiker worden getoond.

Voor elke website is het belangrijk dat de gebruiker snel vind wat hij zoekt. Heeft u interesse in de mogelijkheden die SOLR .NET voor u kan bieden, wij informeren u graag.

Datawarehousing
Data warehousing
Verschillende applicaties zorgen voor verschillende manieren van data opslag. Voor managementrapportages is het vaak nodig om bepaalde data aan elkaar te koppelen. Hiervoor wordt een centrale database ingericht die uit de verschillende databronnen informatie importeert. Middels diverse technieken wordt de data aan elkaar gekoppeld. Het management of de operationele afdelingen kunnen over de samengestelde data beschikken om zo juiste beslissingen te kunnen nemen.

Wilt u meer halen uit de opgeslagen informatie binnen de applicaties die in de organisatie worden gebruikt, neem dan contact met ons op.