Mobiele applicatie ontwikkelen

Home » Software ontwikkelen » Mobiele applicatie ontwikkelen
Mobiele applicatie ontwikkelen
Mobiele applicaties zijn er in principe in drie vormen. De responsive webapplicatie, een HTML5 app en een native app zijn simpel gezegd de mogelijke vormen van een mobiele applicatie. Bij een HTML5 app is de gebruikerservaring op alle apparaten hetzelfde, een native app past bij het specifieke besturingssysteem en voldoet daarmee aan de verwachtingen van een iPhone, Android en Windows Phone gebruiker. Tegenwoordig is de snelheid tussen HTML5 en native apps en de mogelijkheden die beide typen apps bieden verwaarloosbaar.

ontwikkelen-voor-Android-iOS-Windows-Phone

Responsive webapplicatie
Een reponsive webapplicatie is een website die zich aanpast aan het apparaat waarop de website wordt getoond. De layout van de applicatie is anders op een telefoon, tablet en computer. De stijl is echter wel hetzelfde. Het nadeel is dat een responsive webapplicatie niet aan de store van Apple, Android & Microsoft kan worden aangeboden. Als de applicatie in een store gedownload moet kunnen worden dan is een HTML5 app of een native de oplossing.

HTML5 app
html5
Een HTML5 app wordt gebouwd met een Javascript Framework of HTML Framework. Er zijn verschillende soorten frameworks, de meest bekende zijn Jquery Mobile, Sencha Touch, Kendo UI en PhoneJS. Allen zijn frameworks en waarmee een universele gebruikerservaring aan de gebruiker kan worden aangeboden. In combinatie met Phonegap worden de functies van het mobiele apparaat in de applicatie aangesproken. Het nadeel is dat de layout min of meer vast ligt.

Native app
Wij bouwen native mobile apps met Xamarin. Xamarin maakt het mogelijk om code te ontwikkellen in C# (C Sharp) en deze te gebruiken voor alle platformen. Voor elk platform wordt de user interface apart gemaakt. Hiermee heb je de keuze om platform specifieke user interfaces te maken of één userinterface met dezelfde look en feel. Een native app voelt beter en sneller aan dan een HTML5 app, maar met de komst van steeds krachtigere hardware is dit voordeel steeds meer verwaarloosbaar.

Xamarin-ontwikkelaar

Mobile app ontwikkelen Westland
Onze standplaats is Honselersdijk en Naaldwijk. Wij richten ons met het ontwikkelen van mobile apps op locatie vooral op Zuid-Holland en bij voorkeur binnen het Westland. Aangezien de meeste apps niet op locatie worden ontwikkeld, ontwikkelen wij ook mobile apps voor klanten die buiten het Westland gevestigd zijn. Met de Agile/ Scrum methode zijn projecten goed te begeleiden en gaan er niet veel uren verloren aan besprekingen en worden deze volledig benut voor de ontwikkeling van de website.

Kijk ook op app bouwer westland of app maken Westland voor wat voor u als mobile applicatie ontwikkelaar kunnen betekenen.