Affiliate marketing

Home » Internet marketing » Affiliate marketing
Affiliate marketing
Affiliate marketing, ook wel performance based marketing genoemd is een ideaal instrument waarbij de resultaten direct te meten zijn. Affiliates zijn mensen die een eigen website of weblog beheren. Door middel van banners of links worden vanaf deze websites bezoekers naar uw website gestuurd. Als de bezoeker overgaat tot aankoop dan betaald u een van te voren afgesproken bedrag aan de website die de bezoeker heeft doorgestuurd. Een affiliate netwerk meet en houdt bij welke websites bezoekers doorsturen en welke websites verantwoordelijk zijn voor de aankoop. Het affiliate netwerk verzorgt ook de uitbetaling van de vergoedingen aan de websites en zij factureren dit aan u.

hoe-werkt-affiliate-marketing

Voorbeeld: U verkoopt met uw webshop schoenen en spreekt met het netwerk af dat u 2% vergoeding betaald voor elke klant die via het netwerk bij u een aankoop doet. Door affiliates worden links opgenomen naar uw website, u ziet een toename in het aantal bezoekers en daarnaast ziet u een toename in het aantal verkopen. Voor elke verkoop van een affiliate betaald u 2% aan de affiliate en een kleine vergoeding aan het netwerk voor het bemiddelen.

Omdat elke verkoop te koppelen is aan het bedrag dat u gaat vergoeden is het resultaat van de affiliate campagne direct te meten. Wilt u ook gebruik maken van affiliate marketing van eMarkEd uit het Westland, neem dan contact met ons op!